lördag 31 maj 2014

Sommarlov!

Nu har barnen gjort sista dagen i skolan för detta läsår och nu har dom fått sommarlov! Igår var en hemsk dag med massor med tårar. Usch och fy för att säga adjö, jag kommer aldrig att lära mig göra detta på ett samlat sätt utan tårar. Lärare och föräldrar grät om varandra och barnen såg alldeles förskräckta ut. Men nu är det gjort och förutom att jag idag känner mig känslomässigt helt slut så kan vi nu börja njuta av sommarlovet och börja fokusera tanken på allt positivt som väntar hemma i Sverige. Nu är det bara en natt kvar här i Indien för i morgon kväll bär det av till flygplatsen. Barnen är uppspelta och förväntansfulla inför resan. De ser fram emot många saker som att träffa kompisar, mor- och farföräldrar och kusiner. De längtar också efter att leka i trädgården, skogen och att gå till lekparken ( och badhuset förstås :). Vi ser alla fram emot lite kallare luft då vi nu flyter bort här. Med 40 grader på dagarna (och en upplevelsetemperatur med luftfuktighet inräknad på drygt 50 grader) så ska det bli underbart med svensk försommar.

Efter skolavslutningen åkte vi sedan till Fishermens cove som är ett härligt resort. Vi bodde en natt i en liten stuga precis nere vid stranden. Underbart avslut på tiden här i Indien. Bad i poolen och lek på stranden. God mat på strandrestaurangen på kvällen satte pricken över i.

Nu ska jag och barnen bara klara eldprovet att göra flygresan hem till Sverige på egen hand. Men det ska nog gå bra. Barnen är ju ganska så resvana nu för tiden efter att ha gjort ett flertal långa flygresor. Det värsta klarar vi av redan här i Chennai då vi ska vänta på flyget till kl 01.50 på natten....det brukar inte vara så pigga barn på slutet av den väntetiden. Men nu är det sista långflygningen på länge och sedan får vi njuta av ett långt sommarlov och av den vackra sommaren i Sverige! Inte minst längtar jag också till kaffet som jag saknar, en mycket speciell smak av HEMMA!

Nu har vi flyttat ut huset, många kartonger blev det...exakt 112 stycken!



Last dinner with the neighbours! Thankyou for all, company, food, laughs, dancing and everything else! 
I will miss you all!!!

We are friends forever! See you later!


Last play in the schools playground!


In the morning we had to say goodbye to Jakobs class. It has been a wonderful schoolyear with great teacher and friends! Thank you!!! My heart was in tears but I managed to hold my tears back during this hour.....



...but later we went into Astrids classroom to say goodbye and by this time I could not hold my tears back. It had been to many goodbyes already, and I cried and cried and cried and my kids looked at me as I was in some ways a little crazy. Bur they have to get used in having a mom that easily comes into tears. This was a very emotional moment and many of us dropped some tears. But sometimes it just feels good and even in Astrids class the schoolyear has been great. A very good class and teachers! I will miss The Penguins!






Fishermens cove, a nice place to spend the last weekend!





Nu ser jag fram emot att få komma hem till Sverige och att få lite tid att under sommaren smälta alla intryck och upplevelser vi har varit med om. Jag ska verkligen njuta och tänk vad rik jag är som har fått vara med om allt detta och fått så många nya vänner över hela världen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar